dinsdag 27 februari 2007

Terug van weggeweest...

Goeiemorgen,

Het is al een tijdje geleden dat ik nog iets op mijn weblog plaatste. Mijn computer is momenteel binnen om te herstellen en ik gebruik de laptop van mijn broer om mails te lezen en dus een postje te schrijven. Ik ben de voorbije dagen, zoals gewoonlijk, heel druk bezig geweest. Het eindwerk dat ik moet maken vraag heel veel werk en tamelijk wat uurtjes achter de pc. Ik hoop vrijdag te kunnen beginnen met de montage van mijn stuk, maar daar moet ik donderdag eerst een beeldmatige 'go' voor krijgen van mijn begeleidende lector Kerlijne Everaet. Ik ben er wel van overtuigd dat het in orde zal zijn, kan ik snel met de montage beginnen.

Donderdag breng ik opnieuw een bezoekje aan het ziekenhuis in Antwerpen voor een nieuwe cortisonenspuit voor mijn knie (kraakbeenletsel). Ik was deze week in de wolken toen ik op het journaal van de VRT een newsitem zag met prof. Bellemans en Leuven. Samen met enkele andere internationale topchirurgen zou hij een methode hebben ontwikkeld om een kraakbeenletsel volledig te genezen, zelfs sport zou opnieuw mogelijk zijn! Ze nemen een deel kraakbeen uit je knie en kweken het voort, een viertal weken lang. Daarna is het geschikt om in de knie in te planten. Klinkt allemaal mooi, maar is het ook echt een goede oplossing? Ik kijk uit naar donderdag naar de reactie van mijn behandelende arts, ik wil er in ieder geval in geloven!

Tot Binnenkort!

dinsdag 20 februari 2007

Opnieuw Voorzitter!

Zondagmorgen waren het opnieuw bestuursverkiezingen bij CD&V Dendermonde. Er werd een nieuwe afdelingsvoorzitter gekozen, de sectievoorzitters en natuurlijk ook een nieuwe voorzitter voor JONGCD&V. Ik ben erg tevreden dat zoveel mensen me hun vertrouwen geven en er in geloven dat ik een goede teamleider (zoals dat nu gaat heten) voor de jongeren ben. Als enige kandidaat behaalde ik iets meer dan 93% van de stemmen. Daar ben ik zeer tevreden mee!

De andere uitslagen:

Afdelingsvoorzitter Dendermonde: Dimitri Verheyden
Sectie Appels: Dirk Van Hecke
Sectie Baasorde: Christoph Vermeirssen
Sectie Dendermonde: Bart Peleman
Sectie Grembergen: Rita De Schryder
Sectie Oudegem + Mespelare: Geert De Brandt
Sectie Schoonaarde: Annie Van Den Berghe
Sectie Sint-Gillis: Rony Tackaert
Vrouw&Maatschappij: Thérèse Van Gucht
Jongeren: Ken Van Weyenberg
Senioren: Jozef De Bonte

vrijdag 16 februari 2007

Take one... (eerste opnames)

Donderdag was de start voor de opnames van mijn eindwerk voor bachelor in de journalistiek. Ik maak een televisiereportage over 'Het Dinant van Adolphe Sax' (voor wie dat nog niet weet). Donderdagmorgen ben ik voor het eerst, met mijn assistent naar Dinant gereden om de eerste beelden te maken.
De dag begon vrij chaotisch met treinstakingen en een hele lange file op de E40 ter hoogte van Brussel/Jette. Eindelijk toegekomen om 11u10 kon ik eraan beginnen. De eerste stop van de dag was in de Rue de Saint-Jacques waar een gigantische saxofoon in brons staat. Het is een kunstwerk van de Heer Clabots, bij wie ik later op de dag nog langsging.

Als tweede maakten mijn assistent en ik de beelden van het geboortehuis van Adolphe Sax en de Rue de Adolphe Sax. Daar begint de intro van mijn televisiereportage.
Na het huis van Sax bezocht te hebben, draaiden we de beelden al aan de buitenkant van het Maison de la Pataphonie. Een huis waar artistieke muziekinstrumenten je uitnodigen voor een muzikale reis. Binnen het huis namen we enkele beelden van de provincie, van de pataphonië Saxofonië. De Heer André Elleboudt voorzag de nodige commentaar, ook wanneer we even later het kunstwerk van Felix Roulain in beeld namen.

De Dinanderie van Clabots was een van de hoogtepunten van de dag. Hij gaf een demonstratie van wat hoe het nu eigenlijk in z'n werk gaat om te werken als koperslager en een koperen plaat om te vormen tot een heus kunstwerk.

De laatste stop was ietsje buiten het centrum van Dinant, nl. de brouwerij La Caracole waar we het brouwproces konden bewonderen en genoten van het heerlijke biertje Saxo (vergelijkbaar met Duvel qua alcoholgehalte, maar zachter van smaak...heerlijk).
De eerste opnamedag was dus een overhoopt succes waar we twee keer zoveel hebben kunnen doen dan verwacht. Nu rest er enkel nog de Adolphe Sax-wedstrijd op 22 februari... en dan volgt de montage van de beelden... eind juni krijg je de afgewerkte reportage wel te zien.
Vandaag was ik assistent/acteur voor het eindwerk van ne goeie kameraad. Ik had nooit verwacht dat het zo vermoeiend was om een televisiereportage in elkaar te steken, maar ik heb er wel van genoten. Nu trek ik me voor de rest van de avond terug in mijne zetel voor 'The Postman'. Tot binnenkort!

zondag 11 februari 2007

K.A.V. Dendermonde wint opnieuw!

Dit weekend stond er K.A.V.D-Lochristi op het menu. Na de 0-0 van vorige week tegen rechtstreeks concurrent voor de titel, Kalken, wat een overwinnen broodnodig. Onze Ros Beiaard-ploeg won dan ook overtuigend met 4-0. Het deed me deugd om als K.A.V.D-omroepen opnieuw het Ros Beiaard-lied door het stadion te doen klinken! Dendermonde neemt opnieuw de leiding in 2e provenciale C een maakt heel veel kans op promotie.

vrijdag 9 februari 2007

Researchplan goedgekeurd!


Oef... het researchplan voor mijn eindwerk is goedgekeurd. Ik kan eindelijk aan de slag en mijn televisiereportage over 'Het Dinant van Adolphe Sax' in mekaar steken. Adolphe Sax ken je wel, de uitvinder van de saxofoon. Overal in Dinant kom je dingen tegen die bewijzen hoeveel Sax voor Dinant heeft betekend. Hij plaatste de stad op de wereldkaart! Er zijn massa's interessant dingen te filmen die ik kan gebruiken. Ik bezoek er de dinanderie (een Dinantse specialiteit), het maison de la pataphonie, het geboortehuis van Sax en de in-de-streek-beroemde brouwerij La Caracole die nog steeds het biertje Saxo ambachtelijk brouwt. Donderdag trek ik voor het eerst naar Dinant, ik kijk ernaar uit!

Champignons


Tegenwoordig vinden ze vanalles uit en ik ben iemand die nogal graag op bepaalde nieuwtjes ingaat. Zoals je op m'n website kan leren ben ik dol op tuinieren. Ik heb het hier dan wel over groenten kweken en niet over onkruid wieden.Vandaag liep ik in den Aveve en ontdekte ik iets nieuws. Ik ben vandaag begonnen met het kweken van champignons! Eigenlijk moet je daar niet veel voor doen hoor. Het pakket bevat een grote doos in izemo (piepschuim) met een soort van mest daarin. Daar moet je de aarde die je erbij krijgt over uitstrooien. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat het kweekbakje goed vochtig staat en het niet teveel in het licht staat (hiervoor plaats je een deksel op tandenstokers of lucifers op 3 à 4 cm hoogte). Nu moet ik er gewoon voor zorgen dat het kweekbakje goed vochtig blijft en na een week of 3/4 zouden de eerste champignons zichtbaar moeten worden!

woensdag 7 februari 2007

BULL'S EYE

BULL'S EYE Society en beurbrief.biz zijn geboren! Het is een initiatief van Christoph Vermeirssen en van mezelf. BULL'S Eye zorgt wekelijks voor meerdere kritische analyses van zorgvuldig uitgekozen aandelen op de beurzen. Daarbij geeft BULL'S EYE ook tips op aandelen te kopen. Er is ook de mogelijkheid te participeren in BULL'S EYE Society, een participatievereniging in de vorm van een beleggingsclub.

Voor meer informatie kan je surfen naar http://www.beursbrief.biz. Ga zeker eens een kijkje nemen!

http://www.beursbrief.biz dus, bedankt Tom voor de reactie

maandag 5 februari 2007

Ziek...


Ik doe mijn best voor jullie om toch nog enkele boodschapjes te schrijven vandaag en het kost me wel wat moeite. Sinds gisteren voel ik me niet zo goed. Ik heb last van een keelontsteking, sinusitisch en een serieuze portie hoofdpijn. Het is weer eens februari, de maand om ziek te worden. Gelukkig heb ik nu twee daagjes vrijaf van school om te recupereren. Spijtig genoeg moet ik zowel de sectievergadering van CD&V Sint-Gillis als de vergadering van de jeugdraad missen. Morgen breng ik een bezoekje aan de huisdokter, zodat ik volgende week weer tiptop in orde ben voor de eerste filmmoment in Dinant. Enkele warme tasjes citroenthee brengen me voorlopig een beter gevoel...


Groetjes, Ken

Politierechter Dhont

Vrijdagavond organiseerde de KWB van Dendermonde in de Mariakring een soort van informatieve gespreksavond met de politierechter die ons duidelijk maakte dat het nuttig is een gordel te dragen. Ook liet hij ons weten wat het verschil is tussen aangereden te worden tegen 30 km/u of 50 km/u. De mortaliteit van een aanrijding tegen 30 km/u kent een mortaliteit van slechts 5 procent, terwijl een aanrijding tegen 50 km/u een mortaliteit kent van bijna 50 procent. De zones 30 aan de scholen zijn dus echt wel letterlijk van levensbelang en dienen tijdens de schooluren gerespecteerd te worden in het belang van de kinderen. Ook de gordel heeft in het verleden zijn diensten al bewezen. Sinds het ontstaan van de gordel zijn de overlevingskansen tijdens een zwaar ongeval vertienvoudigd!

Na een informatieve voordracht van onze politierechter konden heel wat inwoners hun zegje nog doen en vragen stellen. Voor meer uitleg in bepaalde situaties in Dendermonde kon onze burgemeester Piet Buyse de inwoners een nuttig antwoord verschaffen.

vrijdag 2 februari 2007

GESLAAGD

Vandaag is een fantastische dag! Deze morgen heb ik de uitslag van mijn examens gekregen en ik ben geslaagd! Op vakken zoals bedrijfsjournalistiek haal ik zelfs 14 en meer! Ik ben erg tevreden en voel me fantastisch nu ik zo goed als zeker weet dat ik zal afstuderen in juni!!!!!

donderdag 1 februari 2007

Vijf minuten het licht uit!

Vandaag zullen vast heel wat mensen het licht uit doen tussen 19u55 en 20u. Het is een actie om de politieke leiders ervan bewust te maken dat er heel wat mis is. Het gaat over de klimaatsveranderingen die zich nu voordoen en over 10-tallen jaren alles ondersteboven zullen gooien. Door de lichten vijf minuten te doven wil men de planeet vijf minuten rust gunnen. Waarom op 1 februari 2007? Omdat die dag in Parijs het nieuwe rapport van de klimatologische experten van de Verenigde Naties uitkomt. Hiermee hopen de initiatiefnemers druk uit te oefenen om de politici van 2007.