vrijdag 19 januari 2007

300.000 STUDENTEN MINDER BELANGRIJK DAN FRANSE VERKIEZINGEN, FEESTEN IN MONS EN POLITIEKE TACTIEK

"JONGCD&V heeft deze ochtend in de Wetstraat 16 aan Premier Verhofstadt een buis overhandigd.De Premier vroeg deze ochtend (toevallig in het midden van de semesterexamens …) het akkoord van de Ministerraad om de federale verkiezingen op 10 juni te houden. JONGCD&V wil niet dat studenten politiek monddood worden gemaakt maar zich actief en passief in de politiek kunnen engageren. "

Zelf was ik er niet bij (examens), maar als student en CD&V'er ga ik volledig akkoord met de stelling die JONGCD&V inneemt. Het is belangrijk dat ook jongeren, studenten die stemgerechtigd zijn doelbewust kunnen kiezen. Het moet mogelijk zijn voor de jongeren om zich zowel actief als passief te engageren, door op een lijst te staan of door zelf te kiezen op een persoon of lijst.


"JONGCD&V wil dat studenten zich kunnen engageren. Actief door te kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Passief door zelf een stem te kunnen uitbrengen. Dit wordt nu veel moeilijker :
Meedoen aan verkiezingen in examentijd is zeker niet aangeraden wegens tijdsintensief;
Om te stemmen kan er veel tijd verloren gaan in de wachtrij aan het stembureau;
Daarenboven zullen studenten minder goed geïnformeerd zijn;
Studenten zijn nochtans geïnteresseerd in politiek. Ze volgen debatten en willen zich informeren. Als de Ministerraad de kloof tussen politiek en de bevolking wil verkleinen dan moet ze vooral zo verderdoen en de studenten (de toekomst van ons land) uitsluiten (sic);
Per volmacht stemmen is niet echt stemmen, daarnaast vraagt het ook tijd om de volmacht (en attest) aan te vragen."

Lees meer op http://www.cdenv.be/actueel/persberichten/2007/01/datum.php

Geen opmerkingen: