zondag 28 januari 2007

GELOOF IN ONS VERHAAL

De nieuwjaarseceptie in de Skyhall van onze nationale luchthaven was een gigantisch succes! Er was een norm grote opkomst en de krachtige toespraak van Jo Vandeurzen bezorgde me als rasechte christendemocraat kippenvel. Er waren meer dan 2500 CD&V'ers aanwezig Jo Vandeuren stapt naar de verkiezingen met 'geloof in ons verhaal'.

“Koop op 10 juni van paars geen derdehandse regering maar geloof in de kracht van ons verhaal”, gaf Jo Vandeurzen zijn publiek mee. Voordien had hij brandhout gemaakt van het paarse wanbeleid en de federale beloftencultuur. Want, zei de voorzitter, de verkiezingen draaien niet rond de vraag “wie het meest originele idee heeft”, maar rond “wie in staat is ons land te besturen op een geloofwaardige manier en in dienst van de mensen. Dit land heeft een frisse wind nodig, nieuwe inspiratie. Niet alleen woorden maar ook daden.



Daarop nodigde hij iedereen uit in de komende vier Dagen van Morgen (http://www.cdenv.be/dedagenvanmorgen/) samen “een eerlijk, haalbaar, maar vooral optimistisch en positief programma” op te zetten. En toen ging het door, tot het laatste vliegtuig?



De nieuwjaarsreceptie was de ideale gelegenheid om eens een babbeltje te slaan met de jongerenkopstukken Inge Vervotte en Joke Schauvliege. Ook Jo Vandeurzen en Yves Leterme waren uiteraard van de partij en namen zelfs even de tijd ,tijdens de voor hen drukke receptie, voor een foto. (Je kan erop klikken om het groot formaat te bekijken.)
Ik ben fier op onze partij, doet deugd christendemocraat te zijn!



Geen opmerkingen: