vrijdag 12 januari 2007

Begrotingoverschot van 200 miljoen!

Ik herinner me een uitzending op Eén deze week die Freya Vandenbossche (spa) toonde, waarin ze vertelde dat de begroting van de federale regering week dik in orde was. De begroting was niet enkel in evenwicht, meer nog... er was een overschot van 200 miljoen euro, ondanks dat de regering nog honderden miljoenen tekort kwam. Gelukkig bestaat er zoiets als een systeem "SALE AND LEASEBACK." Dat is niet de oplossing voor een begrotingstekort. De regering zou beter in plaats van impulsieve, eenmalige oplossingen zorgen voor een structurele aanpak.

bv. Het Vlinderpaleis (gerechtsgebouw te Antwerpen)


"Op basis van de berekeningen die door de consultant werden gemaakt, zou de operatie een meerkost teweegbrengen van 18,446 miljoen euro ten opzichte van het oorspronkelijke scenario. Wanneer we de kosten van die consultant mee in rekening brengen, loopt de factuur voor de belastingbetaler op tot bijna 18,8 miljoen euro. "

Ook de Rekenkamer bevestigt dat er met geld gemorst is!


Meer lezen? http://www.cdenv.be/uitverkoop/

------------------------------------------------------------------------------------------------
bron foto: http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/versie2/nieuws/details/060328koning/N_060328_Justitiepaleis_Antwerp1-20060328-190113.jpg

Geen opmerkingen: